Ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lokt "Pagus Balgoye" de kiezers weer naar het stemlokaal met een "Balgoyse" expo

March 9, 2018

Het is intussen een traditie, dat onze Heemkundekring bij elke verkiezing een expo organiseert bij het stemlokaal om de gang naar het stembureau wat gemakkelijker  te maken.

Wij gaan daarbij uit van onderwerpen, die voor Balgoyenaren aantrekkelijk zijn, zoals "Balgoyenaren op reis", "Kunst uit Balgoy", "Balgoyse bedrijven" en "Balgoy in beeld".

Voor die laatstgenoemde tentoonstelling hadden wij zelfs één dag de beschikking over een kostbaar schilderij uit het Zuiderzeemuseum "De redding van het vee te Balgoy" van van Mastenbroek (zie foto) en Omroep Gelderland heeft hiervan een mooie reportage gemaakt, met daarin o.a. het bezoek van de school aan deze expo. Voor de komende expo gaan we niet uit van een Balgoys thema, maar tonen wij interessante zaken uit ons archief, waarbij o.a. ook foto's van eerder expo's getoond zullen worden ( zie archieffoto ). U bent van harte welkom.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Onze haan waait weer met alle winden mee.

November 8, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

September 16, 2019

Please reload

Archief