top of page

OVERIGE DOCUMENTEN

Sunday, February 07, 2016

Piet van Erp

Naar aanleiding van een eerdere blog over een nieuwe boerderij in Den Holdschen Hoek begin 19e eeuw kreeg ik veel vragen over hoe de informatie verkregen was. Met andere woorden welke bronnen werden gebruikt om de gegevens over deze Balgoyse boerderij en zijn bewoners te vinden.

Sunday, January 24, 2016

Menno Pols, de Gelderlander 25-01-2016

Daar waar prins Ruud d'n Urste van Balgoij resideert, woonde al eerder een magistraat. Piet van Erp zocht het uit. 

Saturday, December 26, 2015

Piet van Erp

Een levendige gemeenschap in Balgoy is volgens mij belangrijk voor het welzijn van de mensen die er wonen. Dat lijkt niet altijd vanzelfsprekend in deze tijd van druk bestaan met werk en activiteiten op afstand van het dorp. Toch blijf ik voorstander van een rijk verenigingsleven en het betrekken van zoveel mogelijk inwoners bij activiteiten, evenementen door het jaar heen. Kerstavond in onze Johannes de Doperkerk is voor mij ook zo'n moment van samen gemeenschap zijn. Gelukkig geldt dat niet alleen voor mij; de kerk zat ook dit jaar weer helemaal vol, jong en oud. De mooie kerststal voor in de kerk is dan een blikvanger....

Monday, December 15, 2014

Menno Pols, de Gelderlander 16-12-2014

Werner Peters uit Balgoij is amateurpaleontoloog. Maar zijn werk raakt aan wetenschap.

Thursday, June 13, 2013

Leo Klaassen, de Gelderlander 14-06-2013

De monumentenwacht heeft geen klagen meer over de Oude Sint-Janstoren in Balgoij. De bewakers van ons cultureel erfgoed kunnen sinds woensdag zonder gevaar voor eigen leven van binnen naar de dakgewelven van het middeleeuwse bouwwerk klimmen. Om van daaruit, zoals altijd, naar de nok van de toren door te klauteren.

1 / 1

Please reload

bottom of page