top of page

QR CODES BALGOY EN KEENT

Het Land van Maas en Waal heeft veel te bieden. De gemeenten Wijchen, Druten, Beuningen en West Maas en Waal sloegen de handen ineen en namen het initiatief tot het maken van een route in het Land van Maas en Waal. Deze route bevat meer dan honderd cultuurhistorische locaties die ter plekke met een QR-code zijn gemarkeerd. De QR-codes verwijzen naar teksten en afbeeldingen op mijnGelderland.nl en naar onderdelen van spannendegeschiedenis.nl. De verhalen zijn aangeleverd door de vele erfgoedorganisaties die de regio rijk is.

 

Doelstelling: het beter bestuderen van de natuur,cultuur en de geschiedenis van het Land van Maas en Waal.

 

Pagus Balgoye deed ook mee aan dit QR-code-project. Het Erfgoedstudiehuis is gevraagd om 25 extra cultuurhistorische locaties te selecteren in dit werkgebied: de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen, Beuningen en Heumenom en middels QR-codes van informatie te voorzien. Zij is tevens gevraagd om de uitkomsten te bundelen.

 

Pagus Balgoye heeft vier cultuurhistorische locaties geselecteerd en de info aangeleverd aan het Erfgoedstudiehuis:

1) Boerderij 't Hold: Heerlijkheid Balgoy en Keent - Het begin

2) Kasteel Balgoy: Heerlijkheid Balgoy en Keent - Het kasteel

3) De Oude Toren

4) Maasbanddijk en watersnood 1926

 

Een QR-code (Quick Response) is een barcode die onder meer ingescand kan worden met een QR code reader app op smartphones. Voor meer info klik hier....

bottom of page