top of page
  • Foto van schrijverPiet van Erp

De boeren, burgers buitenlui in Balgoy van Tweestromenland in beeld en geluid


De films, korte reportages en documentaires van Tweestromenland in Beeld en Geluid geven ’t Maas en Waalse verleden een toekomst. Wat vandaag gebeurt, is morgen geschiedenis. En kan overmorgen vergeten zijn. Zo staat te lezen op de website. Daarom trekt filmkunstenaar Jos Kruisbergen al sinds 1994 onvermoeibaar door ons mooie Rivierenland om in beeld en geluid vast te leggen wat daar leeft. Zodat onze kinderen en kleinkinderen straks kunnen genieten van historische beelden over het wonen, leven, werken en recreëren in en rond het Land van Maas en Waal. Jos Kruisbergen heeft de afgelopen decennia al zo’n honderd prachtige documentaires gemaakt. Hij sprak met tal van Maas en Walers over vroeger en nu en struinde met zijn camera door de natuur.

Afgelopen 3 september tijdens OMD 2017 in Balgoy en de boekpresentatie van Piet van Erp was Jos de hele middag aanwezig bij de Oude Toren. Zijn (video)verslag vindt u hieronder.

(Alle films op de website van Tweestromenland in Beeld en Geluid zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar de website is wel toegestaan.)

Boeren, Burgers en Buitenlui in Balgoij (2017)

Door Ruud Stoeten

Het Land van Maas en Waal heeft wel wat Brabants. Dat geldt ook voor het kleine dorpje Balgoij. Maar er is toch een verschil: in Balgoij vóelen ze zich ook halve Brabanders. En dat merk je aan van alles: aan de saamhorigheid, de betrokkenheid, de sfeer in het Wijchense kerkdorpje. Lees verder →

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page