top of page
  • Foto van schrijverPiet van Erp

Pagus Balgoye organiseert twee lezingen op 7 en 14 maart


Woensdag 7 maart:

Maria van Gelre, een bijzondere hertogin met een bewogen leven

door J. Oosterman

Maria van Gelre, de hertogin van Gelre en Gulik, is vooral bekend door het prachtige gebedenboek dat ze zeshonderd jaar geleden liet maken. Over haar leven was vrijwel niets bekend, maar Johan Oosterman wilde in zijn onderzoek naar het gebedenboek ook meer te weten te komen over het leven van de hertogin. Hij is op zoek gegaan naar de sporen die ze heeft nagelaten: waar verbleef ze, hoe zagen haar burchten eruit, waar reisde ze naartoe en hoe verplaatste ze zich? Dit heeft geleid tot zoveel informatie dat we het levensverhaal van Maria behoorlijk goed kunnen navertellen. Als eerste resultaat verschijnt er later dit voorjaar een boek met als titel: Sporen in het landschap. Maria van Gelre, 1380-1429. Vanaf oktober is er dan de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre in Museum Het Valkhof waar het verhaal van Maria's leven centraal staat. Deze lezing gaat over het leven van Maria, haar sporen in het landschap en de tentoonstelling.

Johan Oosterman is hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Radboud Universiteit en gast-conservator van de tentoonstelling "Ik, Maria van Gelre".

Locatie: Theehuis Balgoy, Houtsestraat 12, Balgoy

Aanvang : 20:00 uur Gratis entree, inloop met gratis koffie/thee 19:45 uur

Graag aanmelden! Rudie van Haren 024-6423816

Woensdag 14 maart

Grote werken: hoe Maas en Waal welvarend werd

door P. Deurloo

Peter Deurloo is journalist van De Gelderlander en heeft in opdracht van het waterschap een prachtig boek geschreven over: Hoe Maas en Waal welvarend werd. Het Boek heet: Grote werken. Een prachtig document wat eigenlijk alle boeken en verhalen over Maas en Waal combineert vanaf het begin tot 2017 in een boek. Ook is zijn lezing een mooie gelegenheid om zijn verhaal over dit boek te horen. U bent van harte welkom!

Locatie: Theehuis Balgoy, Houtsestraat 12, Balgoy

Aanvang : 20:00 uur Gratis entree, inloop met gratis koffie/thee 19:45 uur

Graag aanmelden! Rudie van Haren 024-6423816

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page